Aurinkokuivattu tomaattilevite

Jump to recipe

Aurinkokuivattu tomaattilevite maistuu levitteenä voileivän välissä, tai vaikka dippinä illanistujaisissa. Levite on vegaaninen, gluteeniton ja sokeriton, sekä erittäin proteiinipitoinen!

aurinkokuivattutomaatti papu levite kulhossa

Kun lopetin lihan syömisen, muistan että toisinaan koin äärimmisen hankalaksi sen, että tietyt maut yhtäkkiä puuttuivat ruokavaliostani. Etenkin erilaisia leikkeleitä jäin kaipaamaan, koska leipä ilman leikkelettä jäi maistumaan liian yksinkertaiselta. Niihin aikoihin ei Suomessa vielä juurikaan myyty kasvileikkeleitä, tai jos jostain erikoisliikkeestä sellaista herkkua sattui löytymään, sai muutamasta grammasta pulittaa yli kymmenenkin euroa.

Ruotsista kyllä löytyi hauskoja lihankaltaisia tuotteita ja jos sattui matkustamaan Ruotsiin, oli sieltä kannettava uutuustuotteita selkä vääränä kotiin. Kun tuotteet sitten loppuivat, ei niistä voinut kuin haaveilla seuraavaan Ruotsin matkaan asti. Odotellessani lisäilin leivän päälle tomaattipyreetä, mausteita ja suolaa.

neljän kuvan kollaasi. Vaseemmassa yläkulmssa kulho valkoisia papuja. OIkeassa yläkulman kuvassa aurinkokuivattuja tomaatteja. Vasemman alalaidan kuvassa on mausteita, oikean alakulman kuvassa on valmista levitettä.

Mutta sitä se on, kun omaksuu uuden ruokavalion. Se vaatii aikaa, perehtymistä ja monta erehdystä. Tämän ohjeen levite maistuu mausteiselta, tomaattiselta ja aavistuksen savuiselta. Levitteen pohja tehdään valkoisista pavuista, jotka ovat maultaan erittäin mietoja. Makumaailma rakennetaan papujen päälle savupaprikajauheella, juustokuminalla, chilihiutaleilla ja tietenkin aurinkokuivatuilla tomaateilla.

Levitteen tekemiseen tarvitaan monitoimikone tai blenderi. Jos et omista kumpaakaan, voit hienontaa ainekset sauvasekoittimella, mutta levite jää koostumukseltaan rakeisemmaksi.