Basilikainen perunasalaatti

Jump to recipe

Basilikainen perunasalaatti on vegaaninen, helppo ja nopea kesäherkku ruokapöytään vaikka grilliruoan sivuun. Resepti on myös gluteeniton!

Jostain syystä en ole koskaan oikein välittänyt uusista perunoista. Maku on minun suuhuni rautainen ja raakamainen, joten harvemmin ostan uusia perunoita kotiin. Mutta eihän se nyt sovi, että ruokabloggaaja välttelee jotain ruokaa ainakaan siitä syystä, ettei se muka maistu! Tällä reseptillä skeptisempikin uusien perunoiden syöjä huomaa hakevansa lisää. Basilika ja oluthiivahiutaleen juustoinen maku korostavat uuden perunan makua edukseen.

Perunoita valiettaessa on hyvä valita suunnilleen saman kokoisia perunoita. Jos se ei ole mahdollista, leikkaa perunat niin, että kaikki palaset ovat saman kokoisia. Näin perunat ovat kypsiä samaan aikaan. Kun perunat ovat noin 3 cm halkaisijaltaan, keittyvät ne suolavedessä kypsiksi noin 20 minuutissa.

Perunasalaatin ihana vihreä kastike valmistuu baslikasta, cashewpähkinöistä, vegaanisesta majoneesista, valkosipulista, ravintohiivahiutaleista, oliiviöljystä omenaviinietikasta, tilkasta vettä, suolasta ja pippurista. Cashewpähkinöitä on hyvä liottaa ennen kastikkeen valmistamista vedessä yön yli tai vähintään kaksi tuntia. Näin ne soseutuvat tasaiseksi massaksi. Jos olet allerginen pähkinöille voit jättää pähkinät pois ja korvata ne muutamalla ruokalusikallisella majoneesia. Kun cashewpähkinät ovat lionneet, lisää vain ainekset blenderiin ja surruttele tasaisen kauniiksi vihreäksi kastikkeeksi.

Että perunasalaatti maistuisi mahdollisimman hyvälle, olen ehdottomasti sen kannalla, että perunasalaatti maustetaan silloin, kun perunat ovat kuumia. Kuumina perunat imevät makua itseensä paremmin, ennen kun perunan tärkkelys jähmettyy. Valmista siis kastike hyvissäajoin silloin, kun perunat ovat vielä liedellä kiehumassa. Anna salaatin sitten tekeytyä jääkaapissa muutama tunti, että maut vahvistuvat. Lisää salaatin päälle vielä cashewpähkinöitä ja tuoreita basilikanlehtiä ennen tarjoilua.