Kvinoasalaatti vuohenjuustolla

Jump to recipe

Pinaatti ja vuonankaalipohjainen kvinoasalaatti höystettynä omenalla, granaattiomenalla, paahdetuilla saksanpähkinöillä ja vuohenjuustolla. Salaatin sitoo yhteen oliiviöljypohjainen dijonsinappikastike. Salaatti on gluteeniton ja vegaaniseksi sen saa vaihtamalla vuohenjuuston vaikka vegaaniseen fetaan.

Salaattilautasasetelma

Kvinoa on monen kasvissyöjän luottoraaka-aine. Kvinoa on viljakasvi, joka on luontaisesti gluteeniton, joten se käy hyvin gluteenitonta ruokavaliota noudattavalle. Markkinoilta löytyy muutamia eri kvinoalajeja, kuten musta ja punainen kvinoa. Tässä reseptissä käytetään kuitenkin vaaleaa kvinoaa, joka on maultaan miedoin. Kvinoa on hyvä proteiinin lähde.

Kvinoa sisältää myös runsaasti rautaa, magneesiumia ja kuitua. Lisäksi kvinoa sisältää kaikkia ihmisen tarvitsemia aminohappoja. Kvinoa valmistetaan riisin tapaan suhdeluvulla yksi osa kvinoaa ja kaksi osaa vettä. Ennen kypsentämistä kvinoa on riisin tapaan hyvä huuhdella. Nykyisin kvinoaa myydään lähes jokaisessa ruokakaupassa.

kulhossa pinaattia, vuonankaalia ja kvinoaa

Salaatin pohjana käytän vuonankaalia, sekä pinaattia. Vuonankaali on ruohovartinen yksivuotinen kasvi. Maultaan vuonankaali on mieto ja pähkinäinen. Salaatti sisältää myös omenaa, granaattiomenan siemeniä, paahdettuja saksanpähkinöitä, vuohenjuustoa, sekä tietenkin kvinoaa.

Omena-allerginen voi korvata omenan esimerkiksi päärynällä tai vaikka sitrushedelmällä. Vegaanista tai maidotonta ruokavaliota noudattava voi korvata vuohenjuuston vegaanisella fetavalmisteella.

Salaatinkastikkeen kaataminen salaatin päälle

Salaatti saa makunsa tietenkin salaatin aineksista, mutta makumaailman sitoo yhteen oliiviöljypohjainen salaatinkastike. Kastike sekoitetaan salaattiin mukaan tai tarjotaan salaatin rinnalla. Kastikkeeseen tulee oliiviöljyä, sitruunamehua, vaahterasiirappia, dijon-sinappia, suolaa ja pippuria.

Salaatista riittää useammallekin syöjälle. Salaatin voi tarjoilla sellaisenaan vaikka hyvän leivän kera tai lisukkeena illallispöydässä!

Lautasellinen valmista salaattia