Honeycomb

Jump to recipe

Hunajakennon näköinen kova toffeeherkku on nimestään huolimatta vegaaninen hieman paahteisen makunen karamelli. Karamelli on helppo valmistaa jos vain seuraa ohjeita tarkasti. Leipominen ei siis aina ole taikinan vaivaamista, vaan välillä keittiö muuttuu pieneksi kemistin laboratoriksi, missä uskomattomia asioita voi tapahtua!

Crunchie crunchie cryuncie! Suklaapatukka mikä teki lähtemättömän vaikutuksen minuun ja myöhemmin lapseeni asuessani Australiassa ja Engalannissa. Tätä herkkua varten tarvitset lämpömittarin mikä lämmittää 200 asteeseen, kattilan ja uunivuoan. Karamellin huokoinen tekstuuri saadaan aikaan kemiallisella reaktiolla, minkä ruokasooda aiheuttaa yhdistyessään kuumaan sokerimassaan. Ole siis varovainen ja huolehdi, että kattila on tarpeeksi korkea ja uunivuoka on kooltaan vähintään 25x25cm. Resepti on tehty grammojen ja millilitrojen tarkkuudella, joten mittalasi ja elintarvikevaaka on myös hyvä olla käytössä.