Kurpitsainen linssikeitto

Jump to recipe

Kurpitsainen linssikeitto on helppo, mausteisen lämmin arkiruoka, johon voi laittaa mitä tahansa vihanneksia kaapista sattuukaan löytymään. Keitto on vegaaninen ja gluteeniton ja täydellinen sielua lämmittävä hävikkiruoka.

Porkkananpala ja linssejä lusikassa

Kasvisruokavaliota noudattavan on hyvä muistaa syödä kaikkia kasvikunnan tuotteita monipuolisesti. Linssit sopivat patoihin, keittoihin ja salaatteihin mainiosti ja ovat helppoja valmistaa. Linssit ovat myös hyvä proteiinin ja raudan lähde. Linssit on hyvä huuhdella hyvin ennen keittämistä.

Käytän keitossa valmista kurpitsasosetta. Jos et kuitenkaan saa kurpitsasosetta käsiisi, voit hyvin korvata sen porkkanasoseella. Keittoon on hyvä myös lisätä mukaan kaikki elinkaarensa päässä olevat vihannekset mitä kaapistasi löydät. Minä laitoin keiton joukkoon kesäkurpitsaa ja porkkanaa.