Virkistävä puolukkamehu

Jump to recipe

Näillä helteillä elimistö huutaa virkistystä! Tällä mehuohjeella teet puolukkamehun 10 minuutissa ilman keittelyjä tai muita työvaiheita. Mehu on makeutettu hunajalla, mutta sen voi helposti korvata makeuttajalla kuin makeuttajalla, tai jättää kokonaan pois.

Virkistävä_kesäinen_puolukka_mehu

Lienee jo entuudestaan selvää, että puolukka on lempimarjani. Siksi valitsin mehun marjoiksi tällä kertaa puolukan. Puolukan voi korvata kuitenkin millä tahansa marjalla. Tärkeää on kuitenkin muistaa, että ulkomaalaiset marjat on hyvä keittää ennen käyttöä.

Virkistävä_kesäinen_puolukka_mehu

Törmäsin tämän mehun kaltaiseen ohjeeseen internetin syövereissä ja päätin heti kokeilla. Tästä tulikin sen jälkeen lempparijuoma toki jo pelkän makunsakin puolesta, mutta myös helppouden takia. Tähän ohjeeseen et nimittäin tarvitse muuta, kuin blenderin ja siivilän tai vaihtoehtoisesti siiviläkankaan.

Virkistävä_kesäinen_puolukka_mehu

Makeuttamiseen käytän tässä reseptissä hunajaa, mutta jos noudatat vegaanista ruokavaliota voit korvata hunajan vaikka agave-siirapilla tai vaahterasiirapilla. Jos noudatat vähäsokerista ruokavaliota voit korvata hunajan vaikkapa karppisokerilla. Voit myös jättää makeutuksen kokonaan pois! Valinta on sinun.

Virkistävä_kesäinen_puolukka_mehu

Mehu säilyy vähintään viikon jääkaapissa, kunhan se on pullotettu hygieenisesti puhtaaseen lasipuolloon. Hygieenisyyden varmistamiseksi keitä lasipulloa hetki kiehuvassa vedessä, tai laita se 150 °C uuniin noin 15 minuutiksi. Älä kuitenkaan puhdista pulloa uunissa, jos pullossasi on muoviosia, joita et voi poistaa puhdistuksen ajaksi.

Virkistävä_kesäinen_puolukka_mehu