Vegaaninen mustikkakakku kuppi

Jump to recipe

Mikroaaltouunissa valmistettava nopea mustikkakakku toimii äkilliseen makeanhimoon tai nopeana vierasvarana kahvihetkeen. Mustikkakakku on valmis muutamassa minuutissa ja on koostumukseltaan mehevän ilmava.

Vegaaninen mustikka kakku kuppi

Välillä makeanhimo vaan iskee kuin salama kirkkaalta taivaalta. Silloin on turha mutustella porkkanoita, koska keho ei huuda porkkanaa. Ja jos keho todella osaa kertoa mitä se tarvitsee, niin silloin makeanhimo ei voi olla kauttaaltaan paha juttu eikö?

Vegaaninen mustikka kakku kuppi

Mitään sen ihmeempiä jippoja tämän syksyä odottelevan hedonistin mikrossa valmistettava mustikkakakku ei pidä sisällään. Ainekset löytyvät joka kaapista ja syksyn korvilla mustikatkin ovat tuoreeltaan pakkasessa. Muista kuitenkin muutama perus asia. Jos käytät puolikarkeaa vehnäjauhoa, on tärkeää ettet sekoita taikinaa pitkään. Näin vältät sitkon muodostumisen.

On myös muistettava, että tähän kakkuun käytetään leivinjauhetta, eikä ruokasoodaa. Ruokasoodan ja leivinjauheen ero piilee siinä, että ruokasooda tarvitsee aktivoituakseen hapon, mutta leivinjauheessa sooda ja aktivoiva happo ovat valmiksi yhdistettynä, joten leivinjauhe aktivoituu heti päästessään kosketuksiin nesteen kanssa.

Vegaaninen mustikka kakku kuppi

Ohjeesta valmistuu yksi kakkumuki, joten jos haluat valmistaa useamman kupposen muista tuplata tai triplata resepti. En kuitenkaan suosittele paistamaan montaa kakkua mikrossa samanaikaisesti, sillä se kasvattaa paistoaikaa ja hankaloittaa kypsymisen seuraamista.

Kun taikina on valmis, täytä muki puoleenväliin, sillä kakku nousee noin kaksinkertaiseksi mikrossa. Jos et omista mikroa, voit paistaa kakun 175 °C uunissa noin 15-25 min.

Vegaaninen mustikka kakku kuppi