Suolaiset kikhernejauho muffinit

Jump to recipe

Proteiinirikkaat suolaiset muffinit valmistuvat kikhernejauhosta. Muffinit voi täyttää haluamillaan täytteillä ja ne maistuvat mainioille vaikkapa aamupalalla. Ohje on vegaaninen, sokeriton ja gluteeniton!

Vegaaniset suolaiset kikhernejauho muffinit

Kikhernejauho on entuudestaan tuttu varmasti monille kasvis- tai vegaaniruokavaliota noudattavalle. Siitä voi tehdä omeletin tai tässä tapauksessa muffinit. Toistaiseksi en ole kokeillut leipoa kikhernejauhoista mitään makeaa, enkä rehellisesti sanoen osaa kuvitella kikhernejauhon maun sopivan yhteen makean kanssa, mutten kuitenkaan poissulje sitä vaihtoehtoa!

Vegaaniset suolaiset kikhernejauho muffinit

Kikhernejauho on erittäin proteiinipitoinen jauho ja siitä voi tehdä mm. pastaa. Tässä ohjeessa muffineihin haetaan kananmunan kaltaista makua lisäämällä taikinaan mustasuolaa eli kala namak-suolaa. Kala namakia käytetään perinteisesti Intialaisessa keittiössä, mutta sen kananmunamainen maku on löytänyt tiensä myös vegaaniseen keittiöön.

Vegaaniset suolaiset kikhernejauho muffinit

Muffinien taikina valmistuu kikhernejauhosta, kala namakista (tai tavallisesta suolasta), ravintohiivahiutaleita, leivinjauhetta, mustapippuria oliiviöljyä, dijon-sinappia ja vettä. Taikina on koostumukseltaan hieman pancake -taikinaa paksumpaa.

Vegaaniset suolaiset kikhernejauho muffinit

Täytteeksi muffineihin voi laittaa omia lemppari täytteitä. Täytin nämä muffinit tällä kertaa tomaatilla, pinaatilla, herkkusienillä, oliiveilla, valkosipulilla ja ripauksella chilia ja suolaa. Vihannestäytteen voi laittaa muffineihin toki myös raakana, mutta tykkään itse pyöräyttää kasviksia kuitenkin ensin kuumalla pannulla. Muutama minuutti riittää!

Vegaaniset suolaiset kikhernejauho muffinit

Tästä taikinamäärästä syntyy kuusi muffinia, joten tuplaa tai triplaa taikina tarpeen mukaan! Voitele muffinivuoat huolellisesti tai käytä vuoissa muffinipaperia. Muffinit paistetaan 200 °C asteessa 10-20 minuttiia vuoasta riippuen. Teflonvuokaa käytettäessä paistoaika on luonnollisesti alhaisempi ja keraamisen vuoan paistoaika taas pidempi.

vegaaniset suolaiset kikhernejauho muffinit