Terveellisempi granola

Jump to recipe

Tämä kotitekoinen vegaaninen granola on makeutettu vaahterasiirapilla, sisältää runsaasti hyviä rasvoja ja maistuu paahteisen taivaalliselle!

Vegaaninen terveellinen granola

Aamupalan sanotaan olevan päivän tärkein ateria. Nuorempana en aamupalasta välittänyt ja selvisin helposti päivälliseen asti pelkän kahvin voimalla. Aloin kuitenkin syömään aamupalaa säännöllisesti muutamia vuosia sitten ja huomasin pian, että olen energisempi, aivot toimivat paremmin, eikä kahviakaan enää tarvitse juoda ämpärikaupalla. Nykyisin en osaisi olla ilman aamupalaa ja löydän aina aamuun hetken syödä.

Granola ainekset

Kasvissyöjän ja vegaanin on pidettävä hyvää huolta Omega-3 -rasvahappojen saanista. Pellavansiemenrouhe ja pähkinät ovat yleisesti suositeltuja omegoiden lähteitä, mutta pellavansiemenrouhe saattaa olla haasteellinen ja aihettaa kovaa närästystä. Pähkinät ja omega-3 -valmisteet taas maksavat maltaita. Mikä siis neuvoksei? Vastaus löytyy siemenistä. Siemenet, kuten kurpitsan ja auringonkukan siemenet ovat suhteellisen halpoja ja huolellisesti pureskeltuna ne myös sulavat kunnolla, eivätkä aiheuta vatsavaivoja. Siemeniä on myös helppo piilottaa mihin tahansa ruokaan. Tällä kertaa laita niitä granolan joukkoon.

Vegaaninen granola uunipellillä

En väitä ohjeellani tehtyä granolaa terveyspommiksi, mutta se n kuitenkin huomattavasti terveellisempi, kuin marketin sokeripommit. Granola ei sisällä valkoista sokeria ja on täysin gluteeniton, sekä vegaaninen.

Maultaan granola on paahteisen pähkinäinen, jossa on ripaus kanelia. Granola on helppo valmistaa ja se säilyy huoneenlämmössä jopa kaksi viikkoa. Pakastimessä noin kolme kuukautta!

Lue lisää:

https://fineli.fi/fineli/fi/elintarvikkeet/31211

https://fineli.fi/fineli/fi/elintarvikkeet/376