Puolukka-banaanileipä

Jump to recipe

Puolukka-banaanileipä sopii aamupalaksi, välipalaksi tai tarjottavaksi kahvipäydässä. Puolukka-banaanileipä on vegaaninen, eikä siihen ole lisätty valkoista sokeria. Tämä täyttävä leipä on kostea kakkumainen herkku, jonka voi napata pakastimesta mukaan kiireisen arjen helpoksi välipalaksi.

Vegaaninen puolukka banaanileipä

Banaanileipiä lienee yhtä monta kuin tekijääkin. Alkuperäisenä ajatuksena oli julkaista oma banaanileipäohjeeni jo heti ensimmäisten blogien joukossa, mutta jätin sen odottamaan viimeistä silausta. Nyt resepti on vihdoin täydellinen.

Tässä ohjeessa taikinaa on riittävästi täyttämään perinteisen koon leipävuoan, mutta teen itse leipää yleensä tupla-annoksen ja pakastan paloja odottamaan oikeaa hetkeä.

terveellinen vegaaninen puolukka banaanileipä

Banaanien valinnassa kannattaa kallistua banaaneihin, joiden kuori on ruskea ja hedelmä pehmennyt. Valitsen tummuneimmat banaanit mitä löydän, koska mitä tummuneempi banaani on, sitä makeampi se on ja sitä vähemmän makeuttajaa taikina kaipaa. Kuvat banaanit ovat jo hieman alkaneet rusehtamaan, mutta normaalisti odottaisin vielä muutaman päivän, että banaanit ovat kunnolla ylikypsyneet.

terveellinen vegaaninen puolukka banaanileipä

Taikinan tekeminen on hyvin yksinkertaista. Muussaa banaanit, lisää joukkoon maito ja vaahterasiirappi ja sekoita. Lisää sitten jauhot, sooda, mausteet, pellavansiemenrouhe ja sekoita uudestaan. Kun taikina on kunnolla sekoitettu on aika lisätä taikinaan sulatettu kookosöljy ja lopuksi puolukat, sekä halutessasi vielä rouhittua pähkinää.

terveellinen vegaaninen puolukka banaanileipä

Vuoraan leipävuoan yleensä leivinpaperilla, koska kun leipä on valmis on se huomattavasti helpompi ottaa vuoasta pois ilman, että leipä rikkoutuu. Leipä kannattaa ottaa vuoasta pois ja laittaa se ritilän päälle jäähtymään, koska näin jäähtyminen tapahtuu huomattavasti nopeammin, kuin leipävuoassa.