Jouluiset Mokkamantelit

Jump to recipe

Helpolla vegaanisella joulukarkkiresptillä teet ihanat mokkaiset joulumantelit joulun kahvipöytään. Resepti on gluteeniton, vegaaninen ja sopii myös vähäsokerista ruokavaliota noudattaville.

jouluiset mokka mantelit

Tummaa suklaata rakastavalle tämä pieni jouluherkku on täydellinen makuelämys. Pikakahvijauhe korostaa tumman suklaan aromeja entistäkin enemmän ja kaneli tuo makuun pienen jouluisen vivahteen, kuitenkaan jyräämättä suklaan ja mantelin makua alleen. Mokkamanteleiden valmistaminen on niin helppoa, että mokkamantelit onnistuvat vaikka olisit muuten keittiössä täysi tumpelo.

VEgaaninen kaneli mokka manteli

Aloita jouluisten mokkamantelien valmistaminen sulattamalla suklaa ja kookosöljy mikrossa 30 sekuntin intervalleissa välillä sekoittaen. Varo ettei suklaa pala! Kun suklaa on sulaa, lisää joukkoon mantelit. Voit käyttää mitä manteleita itse tahdot. Kun kaikki mantelit ovat suklaan peitossa, siirrä ne sivuun ja valmista kaakaojauheseos.

VEgaaninen kaneli mokka manteli

Yhdistä kaakaojauhe, pikakahvijauhe, kaneli ja ripaus suolaa. Sekoita ainekset huolellisesti keskenään. Jos käytät reseptissä karkeajakoista pikakahvijauhetta, on tärkeää murentaa se ensin jauheeksi esimerkiksi morttelissa. Kun olet sekoittanut ainekset huolellisesti, kaada suklaiset mantelit kaakaojauheseoksen joukkoon. Kääntele manteleita niin pitkään, kunnes kaikki mantelit ovat erottuneet ja kauttaaltaan kaakaojauheseoksen peittämiä.