”Ferrero Rocher” – Vegaaniset  hasselsuklaat

Jump to recipe

Herkulliset vegaaniset ”Ferrero Rocher” -hasselsuklaat valmistuvat käden käänteessä muutamasta aineksesta ja ovat taivaallisen hyviä! Nauti perinteisestä joulukonvehdista vegaanisena, gluteenittomana ja vähäsokerisena versiona.

Hasselpähkinä ja suklaa kuuluvat yhteen, se on selvää. Tähän reseptiin tarvitset vain:
– Hasselpähkinöitä
– Vaahterasiirappia
– Tummaa kaakaojauhetta
– Kookosöljyä
– Suolaa

Aloitan suklaiden tekemisen paahtmalla hasselpähkinät uunissa 175 °C n. 8 min. Tämän jälkeen kuorin pähkinät hangaten niitä keittiöpyyhkeen sisässä. Tätä työvaihetta ei ole pakko tehdä, mutta mielestäni hasselpähkinän maku paranee paahtaessa.

hasselpähkinät

Kun olen kuorinut hasselpähkinät, lisään ne monitoimikoneeseen ja jauhan hienoksi jauheeksi. Jos jauhat pähkinöitä liian pitkään, muuttuvat ne hasselpähkinävoiksi (joka on taivaallista!), joten pidä pähkinöitä silmällä.

Kun pähkinät on jauhettu, on aika lisätä kyytiin kaakao ja suola. Pyöräytä seos ympäri monitoimikoneessa muutaman kerran, että ainekset sekoittuvat kunnolla ja lisää vasta sitten joukkoon vaahterasiirappi.
Vaahterasiirapin lisääminen tehdään siksi viimeisenä, että se sitoo ainekset yhteen ja tekee taikinasta nopeasti kiinteän pallon.

Ota kämmeniisi noin ruokalusikallinen massaa ja litistä se kämmeniesi välissä pyöreäksi levyksi. Paina yksi hasselpähkinä levyn keskelle ja pyöritä massa pähkinän ympärille tasaiseksi palloksi. Kun kaikki pallot ovat valmiita, laita ne pakastimeen jäähtymään n. 30 min.

Ferrero Rocher

Valmista raakasuklaa ohjeen mukaan ja pyöritä kohmeiset hasselsuklaapallot suklaassa. Ripottele päälle muutama suolahiutale nopeasti, sillä suklaa jähmettyy nopeasti.

Valmiit hasselsuklaat säilyvät jääkaapissa, kannellisessa astiassa viikon.

Seurasin tehdessäni ”furtherfood.com” blogin reseptiä ”5 Ingredient Healthy Ferrero Rocher Truffles”.