Kookos-kurkuma curry

Jump to recipe

Tämän helpommaksi ei maukkaan vegaanisen kookoscurryn valmistaminen enää voi mennä. Kookos-kurkuma-curry maistuu koko perheelle, nimittäin se on tulisuusasteeltaan mieto, eli maultaan lämmin. Aineslista on myös hyvin maltillinen, joten tämä vegaaninen lohturuoka onnistuu myös aloittelevalta keittiössä viihtyjältä.

Vegaaninen kookos kurkuma curry

Kurkuma tunnetaan terveysvaikutuksistaan, joten tätä ruokaa jopa kannattaa syödä. Kurkuman sanotaan ehkäisevän tulehdusta, joka on ihan huippu juttu! Väitetään nimittäin, että monien kroonisten sairauksien synnyn taustalla on kehon moninaiset tulehdustilat. Tiedä häntä sitten, mutta voihan sitä tietty pelata varman päälle 😀

Tässä reseptissä kurkumaa käytetään jauheena. Tuoretta kurkumaa ei löydy ihan joka kaupasta ja koska se myös sotkee ihan älyttömästi, on kurkumajauhe huomattavasti helpompi vaihtoehto. Kurkuma vaatii aina vierelleen pippurin. Kurkuma ei nimittäin imeydy elimistöön kunnolla ilman pippuria, joten pidä tämä siis mielessä aina, kun nautit kurkumaa.

Vegaaninen kookos kurkuma curry

Törmäsin kookos-kurkuma curryn reseptiin jo vuosia sitten. Tämä on yksi niitä reseptejä, jonka pariin palaan aina silloin, kun en yhtään jaksaisi tehdä ruokaa. Kookos-kurkuma curry valmistuu lähes itsestään. Kaatelet vain ainekset vuoron perään paistokasariin ja siinä se. Reseptiin kuitenkin liittyy muutama työvaihe, joita noudattamalla kastike onnistuu varmasti.

  1. Käytän kastikkeen öljynä aina kookosöljyä, koska se sopii niin kuumuuden keston, kuin myös makunsa puolesta kookos-kurkuma curryyn.
  2. Minulla on myös tapana lisätä kastikkeeseen osa suolasta heti sipulin kuullotusvaiheessa. Kun suola lisätään jo alkuvaiheessa ns. pohjalle, antaa se kastikkeelle todella täyteläisen maun.
  3. Tykkään muussata kikherneistä noin puolet ennen nesteen lisäämistä kastikkeeseen. Murskailet kikherneitä siis paistinlastalla paistokasarin reunaan.

Sitten se resepti!

Seurasin tehdessä Pamela Salzmanin reseptiä ”SPICED CHICKPEA STEW WITH COCONUT AND TURMERIC

Kurkuma-asiaa:

https://www.healthline.com/nutrition/top-10-evidence-based-health-benefits-of-turmeric#11

https://www.healthline.com/nutrition/turmeric-and-black-pepper#curcumin-absorption