Balsamico-dijon uunikasvikset

Jump to recipe

Tässä vegaanisessa reseptissä uunivihannekset pyöritellään suussasulaviksi balsamico-dijon -marinadissa. Valitse mukaan omat lempi vihannekset ja tee tästä joko vaivaton pääruoka, tai yhdistä se muuhun ateriaan lisukkeena.

Vegaaninen balsamico dijon uunivihannes resepti

Olen kerrassaan ihastunut uunivihannepeltejen tekemiseen. Varsinkin kesän jälkeen, kun kaikki ihanat vihannekset ja juurekset ovat sadossa, tekee niitä mieli hyödyntää ruokavaliossa niin paljon, kuin vain mahdollista. Kun vihannesten sekaan lisää vielä jonkun proteiininlähteen, saa vihannespellistä helposti täysipainoisen aterian useammalle päivälle.

Vegaaninen balsamico dijon uunivihannes resepti

Aloita valmistaminen valitsemalla mieleisesi vihannekset ja juurekset. Jos haluat tehdä vihannespellistä hieman ruokaisamman, lisää mukaan myös palkokasveja tai vaikka tofua.

Käytin itse tällä kertaa ruusukaalia, kukkakaalia, bataattia sekä kikherneitä, mutta on ihan sama mitä tähän laittaa, koska Balsamico-dijon marinadi saa kaikki vihannekset maistumaan taivaallisen hyviltä.

Vegaaninen balsamico dijon marinadi

Valmista marinadi sekoittamalla kaikki marinadin ainekset keskenään kulhoon. Dijon-sinapin voi tässä ohjeessa korvata vaikka Turun sinapilla, mutta määrää pitää silloin hieman korottaa. Pese ja pilko kasvikset ja lisää ne leivinpaperilla vuoratulle pellille. Sekoitan ja sotken vihannekset ja marinadin aina pellillä välttääkseni turhan tiskin muodostumista. Helppoa kuin heinän teko!

Vegaaninen balsamico dijon uunikasvis resepti

Kun levitätä marinadia kasvisten päälle, paras työkalu tähän ovat kätesi. Näin saat paremman tuntuman siitä, että kasvikset ovat kokonaan marinadin peitossa. Levitä kasvikset uunipellille tasaisesti yhdeksi kerrokseksi. Tämä on tärkeää siksi, että vihannekset kypsyvät tasaisesti ja saavat aavistuksen paistopintaa.

Vinkkinä maistuvan ruusukaalin valmistamiseen: Leikkaa ruusukaalit pituussuunnassa puoliksi ja aseta kaalin puolikkaat sisäpinta alaspäin. Näin sisäpinta paistuu ja karamellisoituu mahtavan makuiseksi herkuksi. Usko pois!