Raakasuklaa fudget

Jump to recipe

Kukapa ei tykkäisi fudgeista! Nämä vegaaniset, sokerittomat, gluteenittomat ja paleo -ruokavalioon sopivat fudget on helppo valmistaa ja yhdestä erästä saat valmistetua 20-30 raakasuklaalla kuorutettua fudgea.

Raakasuklaa fudget

Ilokseni voin vihdoin ilmoittaa, että olen löytänyt tahinin jujun! Tähän asti olen vierastanut tahinin onttoa makua, mutta suklaan kanssa tahini toimii todella hienosti! Tahini on oiva vaihtoehto jälkkäreihin makunsa, tai lähinnä mauttomuutensa puolesta, kun tarvitset makuun mukaan kermaisuutta. Toisin kuin maapähkinä, mieto maku ei maistu suklaan läpi juurikaan.

Raakasuklaa fudget

Kuten niin moneen muuhunkin vegaaniseen reseptiin, myös tähän tarvitset monitoimikonetta. Reseptin suurin työvaihe nimittäin on, että kaadat ainekset monitoimikoneeseen ja hienonnat ne tasaiseksi tahnaksi.

Jos harkitset kasvis- tai vegaaniruokavaliolle siirtymistä, on monitoimikoneen hankita lähestulkoon ehdoton. Monitoimikoneen moottorin olisi hyvä olla tehoiltaan vähintään 1200 W, joka mahdollistaa vaikkapa pähkinöiden jauhamisen ilman, että kone ylikuumenee. Koneen teriin kannattaa myös kiinnittää huomiota. Sahateräiseen leikkuriin ei kannata rahojaan tuhlata, koska sahaterän teroitus on vaikeaa. Sen sijaan aaltoterän teroittaminen onnistuu oikealla teroitustyökalulla helposti kotona.

Raakasuklaa fudget

Lisäksi tarvitset pienen vuoan, joka kestää pakastamista. Ideaali koko astialle on 18 x 18 cm, mutta käytän tässä 27 x 18 cm lasista uunivuokaa, jonka olen vuorannut leivinpaperilla. Levitän massaa noin puoleen vuoan pinta-alasta ja pakastan massaa sitten noin tunnin.

Raakasuklaa fudget

Juuri ennen, kun otat fudgelevyn pakastimesta, sekoita raakasuklaa sulattamalla kookosöljy ja lisäten siihen kaakaojauheen ja vaahterasiirapin. Leikkaa fudgelevy paloiksi ja upota ne raakasuklaaseen. Suklaa jähmettyy yllättävän nopeasti kylmän fudgen pintaan, joten jos haluat viimeistellä fudget suolahiutaleilla, tee se nopeasti. Kas näin! Valmista.