Kaurajuoma

Jump to recipe

Aamukahvi ja kaurajuoma lopussa? Mikä painajainen! Onneksi hätä ei ole tämän näköinen, koska kaurajuoma valmistuu helposti kotioloissa.

Itse tehty kaurajuoma ei toki aja samaa asiaa, kuin marketista ostettu kaurajuoma. Marketin juomiin on nimittäin lisätty mm. D-vitamiinia ja B12-vitamiinia, jotka ovat tärkeitä vitamiineja kasvispohjaisessa ruokavaliossa.

Kaurajuoman teko

Kaurajuoman valmistaminen aloitetaan lisäämällä kaurahiutaleet, vesi ja suola blenderiin. Älä liota hiutaleita etukäteen! Aineksia soseutetaan niin pitkään, kunnes ainekset ovat sekoittuneet valkoiseksi nesteeksi.

Kaurajuoman valmistus

Tämän jälkeen seos kaadetaan kulhossa olevaan reikäpussukaan. Käytän tässä kestohedelmäpussia, jonka löytää nykyään lähes kaikista ruokakaupoista.

Kaurajuoman valmistus

Sen jälkeen valuta puristellen neste pussin läpi kulhoon. Siirrä kaurajuoma haluamaasi astiaan. Tämän ihmeempiä työvaiheita ei kaurajuoman valmistukseen sisälly ja koko prosessiin menee noin 10 minuuttia.

Kaurajuoma ei sekoitu kahviin yhtä hyvin, kuin esimerkiksi barista -tyyppiset marketin kaurajuomat. Sekoittuvuus helpottuu, jos lisäät kaurajuoman ensin kahvikupin pohjalle ja kaadat kahvin kuppiin vasta sen jälkeen. Leipomiseen tai smoothieihin juoma käy kuitenkin erittäin hyvin!