Täytetyt uunibataatit

Jump to recipe

Kasvis- ja vegaaniruoan ei tarvitse olla mautonta, eikä sen valmistaminenkaan ole aina monimutkaista. Nämä täytetyt uunibataatit tuovat lämpöä myrskyiseen alkukevään lauantaihin ja maistuvat koko perheelle! (Ainakin meillä 😀 )

Uunibataatit

Bataatti on maultaan makeahko ja monet sanovat sen olevan maultaan porkkanan ja perunan risteytys. Maustan itse uunibataatin yleensä samoilla mausteilla, kuin perunan. Tällä kertaa käytin mausteena blogistani löytyvää ”Paras perunamauste” mausteseosta.

Kokonaisen bataatin uunissa paistamiseen menee ainakin ikä, jossei jopa terveyskin. Siksi halkaisen bataatin puoliksi ennen uuniin laittoa. Bataatti on erittäin kova ja työläs halkaista, joten käytän tähän apuna keittiöpyyhettä, ettei vetsi pääse vahingossa lipsahtamaan ja tekemään haavaa käsiini. Tukeva ja terävä veitsi on myös hyvä työkalu tähän hommaan.

leikattu bataatti

Oljyän ja maustan bataatin pinnan kauttaaltaan ja paistan puolikkaita bataatteja ensin uunissa kuori ylöspäin n. 20 min. 200 C -asteisessa uunissa. Tässä vaiheessa aloitan myös papumuhennoksen valmistamisen.

Kuori ylöspäin bataatti

Kun 20 minuuttia on kulunut, käännän bataatit ympäri ja paistan niitä vielä toiset 20 minuttia. Bataatti on valmis, kun haarukka uppoaa bataattiin pehmeästi. Paistoaika vaihtelee bataatin koon mukaan.

Bataatin täyttämisessä vain mielikuvitus on rajana, mutta minä täytän bataatin lämpimällä papumuhennoksella. Muhennos valmistuu helposti ja hautuu miedolla lämmöllä, kunnes bataatit ovat valmiita. Kynttiläksi kakkuun voi laittaa vielä soijajogurttipohjaisen tillikastikkeen.