Nopea suklainen Chia-vanukas

Jump to recipe

Tavallista Chiasiemen-vanukasta tehdessä on odotettava muutama tunti, että siemenet turpoavat ja vanukas on valmis. Mitä jos vanukas olisikin heti valmis nautittavaksi? Minulla on tähän ratkaisu!

Jauhetut Chiansiemenet

Chiasiemenet ovat mahtava ravintokuidun ja Omega-3 -rasvahapon lähde. Lisäksi ne sisältävät runsaasti proteiinia ja hivenaineita, kuten kalsiumia, rautaa, kaliumia, sinkkiä, kuparia ja folaattia. Kun chiasiemenet jauhaa hienoksi jauheeksi alkavat ne turpoamaan heti, kun jauheen joukkoon lisää nestettä. Tämän chia-vanukkaan valmistus on siis helppoa, sekä myös nopeaa!

Nopean chiavanukkaan ainekset

Makeutin tämän chia-vanukkaan Karppisokerilla, jonka löysin kaappini uumenista. Karppisokeri on rypälesokerista luontaisen käymisprosessin avulla valmistettua puhdasta erytritolia. Tässä ihmemakeuttajassa ei ole kaloreita ja se toimii kuin hieno valkoinen sokeri. Halutessasi voit maustaa vanukkaan esimerkiksi hasselpähkinöillä tai maapähkinävoilla oman makusi mukaan.

Tehdessä seurasin ”Sweet as honey” -blogin ”Chocolate Peanut Butter Chia Seed Pudding” -ohjetta: https://www.sweetashoney.co/ground-chia-seed-pudding-vegan-paleo/