Taatelikaramelli Twixit

Jump to recipe

Herkkuhammasta kolottaa? Say no more! Taatelikaramelli maistuu taivaalliselle näiden mantelikeksipohjaisten suklaapatukoiden täytteenä.

Twix taatelikaramellipatukat

Taatelikaramellien valmistamiseen käy hyvin myös kuivatut taatelit. Taateleita pitää vain ensin liottaa kuumassa vedessä muutama tunti, että ne pehmenevät. Tämän reseptin taatelikaramelliin käytetään maapähkinävoita, mutta mikä tahansa pähkinävoi käy. Ripaus suolaa tekee karamellille ihmeitä, koska se tehostaa karamellin makua.

Keksipohja on tehty mantelijauhosta, kookosöljystä ja vaahterasiirapista. Perunajauhon voi korvata myös maissitärkkelysjauheella tai muulla sitovalla aineksella. Ennen paistamista on hyvä muistaa painella keksitaikina erittäin tiiviisti leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan, että keksi pysyy kasassa paremmin kypsänä.

Ennen raakasuklaan levittämista patukoiden päälle, on hyvä muistaa pakastaa patukat niin, että ne ovat kauttaaltaan kylmiä. Tällöin raakasuklaa jähmettyy patukoiden päälle nopeasti.