Vegaaniset samosat uunissa

Jump to recipe

Samosa on suolainen piiras, jonka täyte on tällä kertaa vegaaninen kikherne-perunatäyte. Tunnetusti samosa uppopaistetaan öljyssä, mutta tämän ohjeen samosat paistetaan uunissa.

Vegaaniset uunisamosat

Samosa on tunnettu Intialaisen keittiön alkupalana, mutta samosa -piirasta tavataan ympäri Aasian maita sekä myös Afrikassa. Tämän samosan makumaailma vie intialaiseen keittiöön. Rakastuin samosoihin asuessani Australiassa. Australiassa tutustuin ensimmäistä kertaa oikein kunnolla ravintolakulttuuriin. Ravintolassa syöminen oli siellä nimittäin erittäin edullista ja ravintoloita oli joka kulmassa. Oli siis mahdollista syödä ulkona päivittäin ja aina uudessa ravintolassa.

vegaaniset uunisamosat

Samosa on melko suuritöinen ruoka, mutta yhdestä satsista tulee monta piirakkaa, joita on helppo lämmittää välipalaksi vaikka pakastimesta. Samosat maistuvat taivaalliselle tarjoiltuna mango chutneyn kanssa, jota löytää nykyisin lähes kaikista ruokakaupoista.

Samososat voi taitella monella tapaa, mutta minulle mieleisin on tämä yllä olevassa kuvassa nähty versio. Koitin keksiä miten selittäisin sen kirjoittamalla, mutta hyvin pian huomasin sen olevan kertakaikkisen mahdoton tehtävä, joten liitän tähän ”Easy Cooking With Shilpa” Youtube-linkin tutorialvideoon, jossa hän näyttää tarkan ohjeen samosan oikeaoppiseen taitteluun.