Kasvislasagne

Jump to recipe

Tämä lasagne on ehdottomasti kokeilun arvoinen. Resepti on helposti muutettavissa vegaaniseksi. Jätä vain juustoraaste pinnasta pois, tai korvaa se vegaanisella juustolla.

Kasvislasagne

Alkuperäisen lasagneohjeen julkaisi kanadalainen vegaanivaikuttaja Erin Irelandin blogissaan https://itstodiefor.ca/ . Resepti on niin toimiva ja nousi heti omien (sekä lapseni) lempiruokien kärkeen, että päätin kääntää reseptin suomeksi ja tehdä muutaman muokkauksen.

Lasagne aloitetaan totutusti bolognese -tyyppisen kastikkeen ja valkokastikkeen valmistamisesta. Tähän reseptiin tein tomaattikastikkeen toisella tavalla. Maustoin kolme purkkia tomaattimurskaa ja laitoin kastikkeen maustumaan jääkaappiin. Valkokastikkeen korvasin vegaanisella ”ricotta-tahnalla”, joka on tehty kukkakaalista ja cashewpähkinöistä! Kuulostaa ehkä hurjalta ja voi olla, että ajattelet ettei kukkakaalin maku istu lasagneen, mutta lupaan, ettei kukkakaali maistu valmiissa lasagnessa ollenkaan.

Kasvislasagne