Piparkakku kahvisiirappi

Jump to recipe

Piparkakku kahvisiirapilla voit maustaa aamukahvin, juustokakun tai vaikkapa vanilijapirtelön. Siirappi on helppo valmistaa esimerkiksi ylijääneestä aamukahvista!

vegaaninen piparkakku kahvisiirappi

Kahvisiirappiin käytetään perinteisesti vain kahvia ja tummaa sokeria. Kahvisiirapin voi kuitenkin myös maustaa haluamallaan tavalla ja vain taivas on rajana. Tällä kertaa käytän reseptissä piparkakkumaustetta, mutta mausteena voi aivan hyvin käyttää vaikkapa vain kanelia tai äitini suosikkia kardemummaa.

Kahvisiirappia voi käyttää mausteena kahvissa, mutta kahvisiirappi toimii mainiosti myös esimerkiksi vaniljapirtelössä tai vaikka juustokakussa. Ajattelin kokeilla maustaa siirapilla myös kuivakakun, sekä jouluisen jäädykkeen.

Vegaaninen piparkakku kahvi siirappi pirtelö

Tänä vuonna joulukärpänen puraisi minua noin kuukauden aikaisemmin, kuin yleensä. Epäilen koronavuodella olevan tässäkin asiassa näppinsä pelissä. Yhtäkkiä joulun maut ja koristeet, puhumattakaan jouluelokuvista tuntuvat tuovan iloa, sekä yllättäen myös jotain tuttua ja turvallista, ehkä samaa tunnetta kuin lapsena. Oli miten oli, minun jouluni alkaa tästä siirapista ja aion lorauttaa sitä teelusikallisen aamukahviini jouluun, ellen jopa loppiaiseen asti!