Kukkakaalimuru

Jump to recipe

Miksi kukkakaalia pitäisi kutsua riisiksi? Eihän kukkakaali voi olla riisiä. Se ei näytä riisiltä, eikä se maistu riisiltä ja suutuntumakin on erilainen kuin riisissä. Kukkakaalimurua voi kuitenkin käyttää monessa ruoassa riisin tavoin ja tällä ohjeella onnistut varmasti!

kukkakaalimuru

Uusien ruokien kokeilu on toisille aivan valtavan kokoinen haaste. Uudet maut ja koostumukset saattavat aiheuttaa hyvin voimakkaan reaktion ja mieleen piirtyneet oletukset tietyistä raaka-aineista saattaa tuhota koko kokeilun jo heti alkuunsa, niin lasten kuin aikuisten kohdalla.

kukkakaalimuru

Olen törmännyt lasten ruokakokeilussa ilmiöön, jossa jokin ruoka puhutaan maistumaan aivan joltain muulta, mitä se todellisuudessa on. Ajatus saattaa tietenkin olla, että jos tarjoat lapselle kukkaakaalia riisinä, saat hänet helpommin maistamaan kukkakaalimurua, mutta kuinka sitten käy, kun lapsi tuntee suussaan riisistä poikkeavan tekstuurin ja maun, eikä osaa ymmärtää miksi tämä riisi maistuu niin omituiselle?

Sen sijaan uusien ruokien maistelussa kannattaa ottaa uusi tapa käyttöön. Lapsista kaikki on mielenkiintoista ja uutta, ja jos niinkin tylsään asiaan, kuin uusien makujen kokeilu, lisätäänkin ripaus seikkailua ja pulman ratkaisua, tulee tapahtuma olemaan huomattavasti parempi. Kun tarjoat lapselle uutta ruokaa ja hän kysyy miltä ruoka maistuu voit aivan hyvin vastata, ettet osaa itse sitä kuvailla, mutta osaisiko lapsi keksiä miltä ruoka maistuu? Sitäpaitsi onhan paljon kivempaa tietää miltä kukkakaali maistuu eikö? Ja mikä hienompaa, jos uuden oivalletun maun löytää sattumalta jostain muustakin ruoasta!