Puolukkainen chia-puuro

Jump to recipe

Kun puolukkaa alkaa löytymään joka nurkalta, on kiva testailla uusia puolukkareseptejä. Tämä puolukkainen chia-puuro on ihanan kirpsakka herkku, joka sopii myös vegaanille. Reseptistä saa myös helposti keto-ruokavalioon sopivan.

Puolukkachiapuuro

On sanottu, että puolukka on yksi ensimmäisiä makuja mitä olen maistanut. Ei siis ihme, että puolukka on yksi suurimpia suosikkeja. Joskus olen kuullut ihmisten vertaavan puolukkaa ja karpaloa keskenään. Puolukka ei ole niin tunnettu muualla maailmassa, mutta karpalo sen sijaan on. Mielestäni karpalo on maultaan lähinnä kapinen puolukka, eikä se hivele makuhermojani juurikaan. Toki voin syödä vaikka kuivattuja karpaloita, tai juoda karpalomehua, mutta kyllä puolukka vie aina makunsa puolesta voiton.

Puolukkachiapuuro

Puolukkainen chiapuuro sisältää soijajogurttia, kaurajuomaa tai muuta maitojuomaa, puolukkaa, eritrytiolia tai muuta valitsemaasi makeuttajaa sekä chiansiemeniä. Maultaan se on kirpakan kermainen ja juuri sopivasti makea. Halutessasi enemmän puolukan makua, voit tehdä puolukkasurvosta 1/2 määrää lisää, pitäen loppuohjeen samana.