Vegaaniset skonssit

Jump to recipe

Skonssit eli scones on englantilainen teeleipä -tyyppinen leivos. Skonssitaikina ei vaadi kohotusta, eikä aineslistakaan ole vaikea, joten skonssit valmistuvat helposti. Nauti skossit joko makean tai suolaisen täytteen kanssa. Oma suosikkitäyte on vegaaninen tuorejuustoa ja chia-kuningatar-hillo!

skonssit

Vegaaniset skonssit valmistuvat nopeasti. Nypi ensin vegaaninen margariini kuiva-aineiden joukkoon ja lisää lopuksi kasvimaito. Työstä taikinaa hetki ja kauli se noin 1 1/2 cm paksuiseksi levyksi. Paina sen jälkeen vesilasilla taikinasta ympyrän muotoisia kiekkoja. Kauli taikina uudestaan niin monta kertaa, kunnes kaikki taikina on käytetty. Tästä taikinasta saa suunnilleen 14 skonssia.

Uunissa skonssit nousevat reippaasti ja paistamisen jälkeen skonssi on helppo halkaista kahtia vaikka käsin. Laita väliin haluamaasi täytettä ja nauti perinteikkäästi teekupposen kera.