Itse tehty ketsuppi

Jump to recipe

Itse tehty ketsuppi saattaa kuulostaa hölmöltä, koska ketsuppia saa kaupasta, eikä se ole edes kallista. Mutta itse tehty on vaan niin paljon hauskempaa!

Itse tehty ketsuppi

On myönnettävä, etten ole mikään ketsuppifani. Kaupan ketsupit tuppaavat aiheuttamaan minulle ihoärtymystä. On kuitenkin olemassa ruokia, jotka suorastaan huutavat seurakseen ketsuppia, joten päätin haastaa itseni tekemään ketsuppia, joka on hitusen terveellisempää kuin kaupan valmiit ketsupit. Tässä ohjeessa sokeri on vaihdettu vaahterasiirappiin, mutta muuten ohje seuraa totuttuja aineksia, mutta kuitenkin ilman säilöntäaineita.

Käytän ketsupin säilöntäastiana lasipulloa, joka on puhdistettu huolellisesti ja desinfioitu uunissa 150 °C n. 10-15 min. Muovipullon käyttö on toki sallittua, mutta lasipullo on aina hygieenisempi vaihtoehto.