Kaurainen omenapiirakka

Jump to recipe

Kaurainen omenapiirakka valmistuu kaurajauhoisa. Piirakka ei sisällä valkoista sokeria ja se on myös täysin vegaaninen. Piirakka on myös helppo muuntaa gluteenittomaksi.

Kaurainen omenapiirakka

Kaurajauhoja voi toki ostaa kaupasta valmiina, mutta niiden kilohinta on aikamoinen verrattuna siihe, kuinka helposti ne voi valmistaa kotona tavallisista kaurahiutaleista. Laita vain kaurahiutaleet blenderiin ja surruttele jauhoiksi! Olen käyttänyt tässä reseptissä tavallisia kaurahiutaleita, mutta saman asian ajaa myös gluteenittomat kaurahiutaleet, jolloin reseptistä tulee gluteeniton!

Piirakat pinossa

Reseptissä vaahterasiirapin voi korvata samalla määrällä sokeria ja kookosöljyn voi korvata vaikka rypsiöljyllä. Kaurajuoman voi luonnollisesti korvata maidolla ja halutessa osan kaurajauhosta voi korvata vaikkapa vehnäjauholla.

Leivoin tämän piirakan 25×25 cm vuokaan, mutta taikina riittää kyllä peltipiirakaksikin. Päälle tulee lopuksi vielä ihana kanelinen kauramuru.

Reseptin on tehnyt Nelli Perkkiö