Vegaaniset New York style Bagelit

Jump to recipe

Sunnuntai on paras päivä leipoa, ainakin minulle. Tänään päätin testata ensimmäistä kertaa ikinä bagelien tekemistä. Aihe on kutkutellut minua jo jonkin aikaa, nimittäin minua kiehtoo bageleissa niiden kohotus, joka tehdään kiehuvassa vedessä!

Bagelit ritilällä

Normaalisti bagel -taikina startataan edellisenä iltana ja taikina saa tekeytyä itsekseen läpi yön. Tämä resepti ei kuitenkaan vaadi yön yli kohotusta, vaan muutama tunti riittää.

Bagelit eroavat tavallisen leivän tai sämpylöiden tekemisestä siten, että niitä keitetään molemmilta puolilta n. 30 sekuntia. Veteen lisätään siirappia tai hunajaa, ruokasoodaa, sekä suolaa. Tällä kohotusmenetelmällä bagel saa ylleen kauniin ja rapeahkon kuoren.

Bagelit kiehuu

Bagelin historia kantautuu Puolaan, josta se on myöhemmin löytänyt tiensä Amerikkaan. Nämä bagelit ovat New York -tyyppisiä bageleita, koska ne keitetään ennen paistamista. Bagelista on myös useita muita variaatioita, kuten East Coast style bagel ja Montreal style bagel.

Tämän reseptin Bagel on myös vegaaninen ja se on päällystetty seesamin siemenillä.

Valmiit bagelit ritilällä