Raaka-”Bounty”

Jump to recipe

Bountya joko rakastaa tai inhoaa, niin se vaan on. Itse olen ehdottomasti boutyn puolella, mutta on täysin ymmärrettävää että bountyn ällömakea kookoksinen maku ei käy kaikkien makunystyröille. Tällä reseptillä valmistat ihanat raaka-”Bountyt” helposti kotona vain muutamasta aineksesta.

Raakaherkut ovat olleet trendissä jo muutamia vuosia. En itse noudata raakaruokavaliota, enkä myöskään vegaaniruokavaliota, (ainakaan vielä). Rakastan kuitenkin testata uusia juttuja keittiössä ja raakaherkut ovat olleen yksi kokeilun kohde viime aikoina.

Bountyn ainekset

Aloita täytteen valmistus laittamalla n. puolet kookoshiutaleista monitoimikoneeseen. Jauha hiutaleita niin pitkään, kunnes hiutaleet alkavat tarttua toisiinsa ja muodostamaan tahmaisen massamaisen koostumuksen. Jos et kuitenkaan omista minkäänlaista yleiskonetta hienonnustoiminnolla, voit jättää tämän vaiheen väliin. Se tosin tuottaa omat haasteensa patukoiden muovailuvaiheessa.

Bountyn ainekset

Lisää joukkoon loput ainekset. Makeutan patukat jälleen vaahterasiirapilla, joka ei kuitenkaan ole täysin raaka aines, mutta yleisessä käytössä raakajälkiruokien valmistuksessa. Vaihtoehtona voit käyttää esimerkiksi agave-siirappia.

Valmis massa

Sekoita ainekset hyvin yhteen. Tässä voit käyttää myös monitoimikonettasi, mutta sen käyttö ei ole pakollinen.

Muovaillut patukat

Muovaile sitten massasta haluamasi kokoisia ja muotoisia patukoita. Siirrä muovaillut patukat leivinpaperilla vuorattuun, pakastamisen kestävään vuokaan ja laita patukat jäätymään pakastimeen puolesta tunnista tuntiin.

Raakasuklaan kuorutus

Raakasuklaan tekeminen on erittäin helppoa. Siihen tulee tummaa kaakaojauhoa, kookosöljyä, vaahterasiirappia tai muuta nestemäistä makeuttajaa sekä ripaus suolaa. Valmis suklaa jähmettyy esimerkiksi jäätelön päälle hetkessä ja muodostaa herkullisen lohkeavan pinnan. Siksi tätä suklaata voi kutsua myös taikasuklaakastikkeeksi.

Bounty suklaakastikkeessa

Pyörittele jäiset ”Bounty” -patukat suklaassa muutamaan kertaan ja nauti. Säilytä jääkaapissa kannellisessa astiassa. Kansi on tärkeä, ettei suklaa ime itseensä jääkapissa olevien muiden ruokien hajuja.

Seurasin tehdessäni ”Vanillacrunnch” -blogin ”Raw Vegan Bountys” -reseptiä https://vanillacrunnch.com/raw-vegan-bountys/