Marjainen kaurapaistos

Jump to recipe

Tämä vegaaninen kaurapaistos toimii aamupalana tai jälkiruokana. Se ei sisällä valkoista sokeria, vaan makeutus on toteutettu vaahterasiirapilla.

Marjainen kaurapala

Olen pohdiskellut viime päivät joulua ja sen ympärillä tapahtuvaa kulutusta. Päälimmäisenä mielessäni on ollut kierrätyslahjat. Voiko joululahjaa ostaa käytettynä? Minkälaisen lahjan voisi ostaa kierrätettynä?

Olen ostanut lapselleni lähes vuosittain myös kierrätetyn lahjan. Yleensä joko konsolipelin tai kirjan, enkä ole nähnyt siinä mitään vikaa. Lapsi ei kuitenkaan ole saanut kierrätettyjä lahjoja muilta, kuin minulta vaikka lähipiirini varmasti tietää hyvin, että meille asia on ihan okei!

Onko kierrätetty lahja siis edelleenkin asia, jota ei ”kehdata” tehdä? Miksi näin on? Ostin tänä jouluna rakkaalle kummilapselleni uutena yhden hyötylahjan ja kierrätettynä kirjan. En kysynyt perheeltä etukäteen sopiiko se heille. Kuitenkin huomasin, että asia hieman vaivasi minua. Siispä päätin lahjaa luovuttaessa mainitsin asiasta ja ystäväni oli asiasta enemmän kuin hyvillään!

Kysymys kuuluukin, voiko lahja olla kierrätetty vai pitääkö lahjan olla uusi? Mitä lahjoja voisit ostaa kierrätettynä? Mihin vedetää raja?

Marjainen kaurapala

Nyt takaisin tähän ihanaan kauraherkkuun. Tämä aamupala tai jälkiruoka on tehty kokonaan vegaanisena, mutta jos kaapista ei löydy pellavansiemenrouhetta, voi sen korvata kananmunalla. Tarjoilin kaurapalan Alpron vanilja Go on -valmisteen kanssa, mutta yhtä kaikki tämän voi tarjoilla vaikka rahkan, maidon tai vaniljakastikkeen kera.

Tehdessä seurasin Feel Good Foodien Baked Blueaberry Oatmeal -ohjetta https://feelgoodfoodie.net/recipe/baked-blueberry-oatmeal/