Illallinen yhdelle

Jump to recipe

Päätin aloittaa blogin kirjoittamisen. Olen pyöritellyt asiaa mielessäni jo muutaman vuoden, mutta hiljattain alkaneet opinnot antoivat minulle viimeisen rohkaisun aloittaa. Blogini tulee toimimaan reseptikirjana, käsityökatalogina ja pohdintapaikkana.

Ruoka-asetelma

Tykkään tehdä ruokaa, mutta viikonloppuna, kun poika on reissussa huomaan että ruoanlaitto toisinaan jää. Elän aamupalaruoilla, vaikka netti on pullollaan mahtavia reseptejä! Kyse on siis pelkästä saamattomuudesta.

Tähän reseptiin kiteytyy monta lempparielementtiä. Ruusukaali, tuo lapsuuteni inhokki on muuttunut aikuisiän lemppariksi. Miksi? – olen oppinut valmistamaan sitä! Mukaan pääsivät myös juuri nyt sesongissa paistatteleva granaattiomena, sekä saksanpähkinät ja kikherneet.

Ruoka-asetelma

Ruusukaali sisältää C-, K- ja A-vitamiineja, sekä rautaa ja folaattia. Kuitupitoinen ruusukaali sisältää myös flavonoideja, jotka toimivat elimistöä suojaavina antioksidantteina.

Granaattiomenalla on väitetty olevan useita terveysvaikutuksia. Sen sanotaan muun muossa alentavan kolesterolia ja pitävän huolta sydämestä ja verisuonista. Vaikka granaattiomenaa on tutkittu paljon, ei sen terveysvaikutuksista tiedetä vielä paljoakaan. Nuorempana en pitänyt granaattiomenan makua sen ihmeellisempänä, mutta vanhemmiten olen alkanut himoitsemaan tuota punaista, kipeää ja melken minkä tahansa kanssa yhteensopivaa hedelmää.

Saksanpähkinä on lempparipähkinäni monestakin eri syystä. Ensimmäinen syy lienee sen veikeä aivomainen ulkomuoto. Saksanpähkinällä on myös niin ikään lukuisia terveysvaikutuksia. Tutkimukset ovat osoittaneet sen alentavan kolesterolia ja sillä on jopa syöpää ehkäiseviä ominaisuuksia.

Kikherne taas on kasvissyöjän helppo proteiinin lähde. Kikherne sopii ruokaan kuin ruokaan ja toisin kuin esimerkiksi jauhelihapaketti, ei sen hintakaan huimaa päätä.

Annos on ihana kombinaatio suolaista, makeaa, hapanta ja lämpimiä mausteita.

Lähteet ja lisätietoja:

https://fineli.fi/fineli/fi/elintarvikkeet/11089

https://suomenterveysravinto.fi/blogi/saksanpahkinoista-paljon-hyotya-terveydelle/

https://satokausi.fi/parasta-juuri-nyt-granaattiomena/

https://satokausi.fi/parasta-juuri-nyt-ruusukaali-2/